„КАНОИЛ ПРОФИТ“

„Реплек Фарм“ со раст на прометот од 48% и рекорд во тргувањето со акции

Фабриката за производство на лекови и други фармацевтски производи “Реплек Фарм Дооел” бележи раст на прометот од 48% во споредба со со истиот период (јануари-март) 2020 година.

Извор: google

Фабриката за производство на лекови и други фармацевтски производи “Реплек Фарм Дооел” бележи раст на прометот од 48% во споредба со со истиот период (јануари-март) 2020 година.

„Овој раст се однесува на продажбите на сите пазари на кои сме присутни, дополнително странските пазари придонесуваат во најголем процент на овој раст”, се вели во соопштението на компанијата.

Инаку компанијата руши рекорди во тргување со акции изминативе денови. Во петокот на 9 април беа истргувани 54 акции со право на глас. Во ценовна маргина од 99.000 до 99.500 во шест трансакции бил направен промет од 90.000 евра за 0,2 отсто од сите акции во „Реплек“.

Бонус видео…