ПОГОЛЕМ ИЗБОР

Hummer наскоро ќе понуди 4 различни модели

ДЕТРОИТ – Иако нема да излезе на патиштата до 2023 година, новиот електричен џип Hummer EV на GMC веќе може да се резервира во четири различни верзии, со два или три мотори, 625 или 830 коњски сили, со опсег од 400 или 500 км и со брзо полнење од 400 или 500 волти.

Извор: google

ДЕТРОИТ – Иако нема да излезе на патиштата до 2023 година, новиот електричен џип Hummer EV на GMC веќе може да се резервира во четири различни верзии, со два или три мотори, 625 или 830 коњски сили, со опсег од 400 или 500 км и со брзо полнење од 400 или 500 волти.

Покрај тоа, овој електричен пикап ќе се продава во различни верзии на каросеријата, така што ќе можете да изберете целосно затворен модел, или модел кој има отворен или затворен простор за товар зад кабината.

Првиот модел што се појави на пазарот е Hummer EV Edition 1 (EV1), кој ќе се продава по основна цена од 105.595 долари, а исто така ќе можете да го нарачате и со пакет за терен (Extreme Off-Road пакет) што ќе го претвори во полнокрвен теренец. Тоа значи дека ќе добиете тркала од 18 инчи со гуми од 35 инчи, оклоп со засилена шасија и систем за камери UltraVision на GM за 110.595 долари.

Меѓу интересните карактеристики, GMC го нагласува и забрзувањето од нула до сто за три секунди, режимот Extract, кој го крева телото на возилото за 6 инчи за да се олесни надминувањето на пречките, системот за управување без раце на SuperCruise и системот CrabWalk што им овозможува на возачите да вртат возило под агол без промена на насоката во која се соочува теренецот.