СМИРУВАЧКА ИЗЈАВА

Русија нема намера да користи нуклеарно оружје во Украина

Дипломатска изјава од страна на рускиот амбасадор во Лондон која потврдува дека Русија нема намера да употреби нуклеарно оружје.

Извор: google

Дипломатска изјава од страна на рускиот амбасадор во Лондон која потврдува дека Русија нема намера да употреби нуклеарно оружје.

МОСКВА – Русија нема намера да користи тактичко нуклеарно оружје во Украина, изјави рускиот амбасадор во Лондон Андреј Келин во интервју за Би-Би-Си. „Тактичкото нуклеарно оружје, во согласност со руската воена доктрина, не се користи во такви конфликти. Имаме строга листа на услови за употреба на тактичко нуклеарно оружје, нагласи амбасадорот Келин.

Како што додаде, тоа се најчесто ситуации кога е доведена во прашање постоењето на државата, пренесува Танјуг. „Тоа не е случај во оваа ситуација“, рече дипломатот.

Извор: google