ЗЕМЈОТРЕС ВО ГРЦИЈА

Нов земјотрес вечерва почувствуван во Скопје и Македонија

Нов силен земјотрес вечерва во 21:44 минути беше почувствуван во Скопје и во околината. Според европскиот-медитерански сеизмолошки центар, земјотресот бил со магнитуда од 5,5 степоени според Рихтеровата скала, а епицентарот бил на 131км од Скопје во близина на местото Флорина во Грција.

Извор: google

Нов силен земјотрес вечерва во 21:44 минути беше почувствуван на целата територија на Западниот регион на државата вклучувајќи го и Скопје. Според европскиот-медитерански сеизмолошки центар, земјотресот бил со магнитуда од 5,5 степоени според Рихтеровата скала, а епицентарот бил на 131км од Скопје во близина на местото Флорина во Грција.

Извор: google

Извор: google