ПОБЛИСКУ ДО НАС

Грција го регистрира првиот случај на мајмунска сипаница

Прашање на време е кога ќе се појави во нашата држава, дали македонскиот здравствен систем е спремен за уште еден предизвик?

Извор: google

Прашање на време е кога ќе се појави во нашата држава, дали македонскиот сдравствен систем е спремен за упте еден предизвик?

Во Грција е регистриран прв случај на инфекција со вирусот на мајмунска сипаница, покажуваат првичните резултати на националната здравствена агенција ЕОДИ.

Станува збор за пациент кој неодамна отпатувал во Португалија, пренесува Ројтерс.

Пациентот е во болница и е во стабилна состојба, извести ЕОДИ.

Извор: google