ИЗЈАВА НА ЛАВРОВ

Русија е подготвена за заемно признавање на вакцините со ЕУ

МОСКВА – Русија е отворена за предлогот на Европската унија за меѓусебно признавање на анти-ковидни вакцини и сертификати за вакцинација, изјави денеска рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров..

Извор: google

МОСКВА – Русија е отворена за предлогот на Европската унија за меѓусебно признавање на анти-ковидни вакцини и сертификати за вакцинација, изјави денеска рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

„Неодамна, Европската комисија рече:„ Да разговараме со Русија за заемно признавање на вакцините и сертификатите “. Ние сме отворени за тој дијалог “, рече Лавров на вебинар за руската надворешна политика, јави Танјуг.

Европската агенција за лекови не одобри употреба на Спутник во Европската унија, но Унгарија и Словачка ја купија најпознатата руска вакцина против вирусот корона.