ДОНАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА

Турски пушки за армијата на Македонија

Турција донираше автоматски пушки на Армијата на Република Македонија, соопшти Министерството за одбрана на Македонија.

Извор: google

Турција донираше автоматски пушки на Армијата на Република Македонија, соопшти Министерството за одбрана на Македонија.

Не е наведено колку оружје е донирано. Армијата на оваа соседна земја беше опремена и со пушки „Колт М-4“ во март, кои се донација од САД.

Турција претходно донираше помала количина пушки на Армијата на Црна Гора.