Брз кеш кредит - февруари 2021

Кој брз кредит треба да го избегнувате?

Проектот sporedi.me е проект на невладиното здружение Алтруист – Скопје. Полето на интерес е инфо…

Проектот sporedi.me е проект на невладиното здружение Алтруист – Скопје. Полето на интерес е информирањето на потрошувачот под мотото: „Потрошувачот има право да знае”.

Извор: архива

Промени на стапката на вкупни трошоци во февруари 2021 во однос на јануари 2021 за кредит без гарант:

  • Easy finance – намалена годишна стапка на вкупни трошоци од 6% на 38.2%.
  • Credissimo – намалена годишна стапка на вкупни трошоци од 9% на 44.6% и тргната е од понудата опцијата за кредит со гарант.

Се надеваме дека Финтек компаниите, во иднина, ќе бидат потранспарентни во нивните услови кои не се дел на нивните веб сајтови, а се вклучени во нивните договори.