РОАМИНГ PARTY

Денес по повод регионалното укинување на роамингот на Западен Балкан, голема забава на плажата во Отешево

Музичари од целиот регион вечерва ќе настапат на концертот наречен „Џем“ еминентни музички имиња од Балканот, местото на случувањето е езерото Преспа, а поводот е укинувањето на роамингот на Западен Балкан.

Извор: google

Музичари од целиот регион вечерва ќе настапат на концертот наречен „Џем“ еминентни музички имиња од Балканот, местото на случувањето е езерото Преспа, а поводот е укинувањето на роамингот на Западен Балкан.

Бендовите кои се најавени дека ќе земат учество на оваа забава се: С.А.Р.С (Србија), Who See (Црна Гора), Хелем Нејсе (БиХ), Узун баба ог – Сектор 909 (Северна Македонија), Урбан Б (Косово) и ДЈ Сарди (Албанија). Концертот е организиран од Советот за регионална соработка (РСЦ) со поддршка на Владата на Северна Македонија.

Програмата на плажата Оташево започнува во 19.00 часот, а преносот во живо ќе биде достапен на каналот RCC YouTube.

Извор: google