НЕУСПЕШЕН ДЕН

Американците без ниедна медала на првиот ден на Олимписките игри

Американскиот олимписки тим не освои никакви медали на првиот ден од игрите. Ова им се случи на Американците првпат по 49 години, поточно по игрите во Минхен во 1972 година.

Извор: google

Американскиот олимписки тим не освои никакви медали на првиот ден од игрите. Ова им се случи на Американците првпат по 49 години, поточно по игрите во Минхен во 1972 година.

Истото се случи и на Зимските олимписки игри 2018 година. На првиот ден од натпреварувањето во Токио беа доделени 11 златни медали во стрелаштво, велосипедизам, мечување, џудо, стрелаштво, таеквондо и кревање тегови.
Кина освои најмногу злато на првиот ден, дури три.

Вистина, Американците остварија неколку важни победи на првиот ден, како што е победата на женската кошаркарска репрезентација ја победи Франција.

Очекуваа медал во стрелаштво, но без резултат.

“Сè уште сум малку шокиран. Очекував да го земеме медалот денес. Пукав малку лево, ветрот ми пречеше. Мислам дека малку ги потценивме условите на стадионот”, изјави Брејди Елисон, Олимпиец во САД за стрелаштво.