СЕ ПРОДАВА „РЕПЛЕК“

Светски фармацевтски гигант ќе го купи Реплек АД Скопје?!

Според информациите кои пристигнаа во редакцијата на Конкуреција.мк, светски фармацевтски гигант е сериозно заинтересиран да го откупи целосниот пакет на акции на РЕПЛЕК АД Скопје. Имено, како што дознаваме странскиот фармацевтски гигант има направено проценка (due diligence) на РЕПЛЕК АД Скопје, согласно која за акциите на истата се подготвени на акционерите на РЕПЛЕК да им исплатат од 4.000 (четири илјади) до 5.000 (пет илајди) евра по акција. Се надеваме дека оваа трансакција позитивно ќе се реализира, во форма на свеж девизен прилив во нашата држава.

Извор: архива

Според информациите кои пристигнаа во редакцијата на Конкуреција.мк, светски фармацевтски гигант е сериозно заинтересиран да го откупи целосниот пакет на акции на РЕПЛЕК АД Скопје.

Имено, како што дознаваме странскиот фармацевтски гигант има направено проценка (due diligence) на РЕПЛЕК АД Скопје, согласно која за акциите на истата се подготвени на акционерите на РЕПЛЕК да им исплатат од 4.000 (четири илјади) до 5.000 (пет илајди) евра по акција. Се надеваме дека оваа трансакција позитивно ќе се реализира, во форма на свеж девизен прилив во нашата држава.

Извор: google