ХРВАТСКИОТ АМЕРИКАНЕЦ СЕ ОТКАЖА

Влатко Ѓорчев по 25 години во македонската политиката го направи вистинскиот чекор

Влатко Ѓорчев реши да работи во реалниот сектор, отворајќи сопствена фирма. Преку објава на социјалните мрежи, тој кажа дека неговата фирма ќе биде во областа на маркетингот, советувањето, трговијата и услугите. Да се надеваме дека неговите фактури за маркетинг услугите нема да ги плаќа македонскиот народ.

Извор: google

Влатко Ѓорчев реши да работи во реалниот сектор, отворајќи сопствена фирма. Преку објава на социјалните мрежи, тој кажа дека неговата фирма ќе биде во областа на маркетингот, советувањето, трговијата и услугите. Да се надеваме дека неговите фактури за маркетинг услугите нема да ги плаќа македонскиот народ.

Тој во неговата објава на Facebook напиша:

„Здраво на сите. Решив да работам во реалниот сектор. Приватно, во своја фирма, во областа на маркетингот, советувањето, трговијата и услугите. Во Македонија секогаш има пофалби и критики. Ако имав државна работа – ќе имаше критики. Ако одиш приватно – повторно критики и неколку честитки. Ако успееш – пак критики. Ако не успееш, тогаш критики и сеир. Животот оди понатаму“, напиша Ѓорчев на социјалната мрежа.

Моментално Влатко Ѓорчев веќе неколку месеци е во Америка со фамилијата, а во земјава беше присутен само за изборниот циклус. Ѓорчев е член на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и од неговата матична партија не очекуваат негово целосно повлекување.

Инаку Влатко Ѓорчев е член на ВМРО-ДПМНЕ од 1996 година, следната година станува член на Извршниот комитет на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ и за член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Во 2004 година е именуван за член на Извршниот комитет на партијата. Првпат за пратеник во Собранието е избран на изборите во 2006 година, а последен мандат му беше од 2016 до 2020.