ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ

Израел почна со четвртата доза на вакцини за лица постари од 60 годишна возраст и на здравствените работници

Израел објави дека почна со четвртата доза на вакцината против коронавирус на луѓе постари од 60 години и здравствени работници како главна мерка против ширење на омикрон сојот.

Извор: google

Израел објави дека почна со четвртата доза на вакцината против коронавирус на луѓе постари од 60 години и здравствени работници како главна мерка против ширење на омикрон сојот.

“Граѓаните на Израел беа првите во светот што ја добија третата доза на вакцината против Ковид – 19 и продолжуваме со четвртата доза”, рече премиерот Нафтален Бенет во изјавата. За сите кои ги исполнуваат критериумите ќе бидат вакцинирани.

Израел објави дека имаат прв смртен случај предизвикан од вирусот на ОМИКРОН, починатиот беше над 60 годишна возраст со историја на други болести.